• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Εγκύκλιος προς όλους τους κάτοικους των Κοινοτήτων Ορμήδειας - Ξυλοφάγου

Εγκύκλιος προς όλους τους κάτοικους των Κοινοτήτων Ορμήδειας - Ξυλοφάγου

Thursday, 20 July 2017, 12:57

Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΒΑΝΙΩΝ/ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ – ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με προηγούμενες εγκυκλίους, η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μελετούν τον καθορισμό πολεοδομικών ζωνών εντός των περιοχών των Βάσεων. Με τον καθορισμό των εν λόγω πολεοδομικών ζωνών και την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας, θα δοθεί η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες γης να αναπτύξουν τη γη τους, ενώ ταυτόχρονα θα απαγορεύεται η τοποθέτηση καραβανιών ή άλλων κατασκευών   σε οποιοδήποτε χώρο εκτός των καθορισμένων ειδικών χώρων που θα διαμορφωθούν κατάλληλα για την τοποθέτηση καραβανιών.

  1. Για τους πιο πάνω λόγους και ύστερα από διαβουλεύσεις με τις δύο Τοπικές Αρχές των κοινοτήτων Ορμήδειας και Ξυλοφάγου, στα όρια των οποίων εμπίπτει το παραλιακό μέτωπο, η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων αποφάσισε να απαγορεύσει την τοποθέτηση καραβανιών εντός της παραλιακής περιοχής των δύο κοινοτήτων με άμεση εφαρμογή την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, αφού έχει λήξει και η χρονική περίοδος των δύο ετών που σας είχε δοθεί προς την εξεύρεση άλλων εναλλακτικών λύσεων.
  1. Το νέο εκλεγμένο Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου όμως ζήτησε όπως αποκλειστικά και μόνο για την περιοχή της κοινότητας Ξυλοφάγου δοθεί παράταση για ακόμα μία καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή από την 1η Ιουνίου 2017μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017, ώστε να μπορέσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου να διαβουλευτεί και να διερευνήσει άλλες δυνατές διευθετήσεις για επίλυση του θέματος.
  1. Μέσα στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που διατηρούμε με τις τοπικές αρχές εντός των Βάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την παράκληση-πρόταση του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, η Πολιτική Διοίκηση Δεκέλειας συναίνεσε στο να επιτραπεί η τοποθέτηση καραβανιών μόνο μέσα στα διοικητικά όρια της κοινότητας Ξυλοφάγουυπό τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:-

α)         θα εξασφαλιστεί προηγουμένως η απαιτούμενη άδεια τοποθέτησης καραβανιού από το Γραφείο της Πολιτικής Διοίκησης Δεκέλειας και θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τους όρους της άδειας αυτής,

β)         προϋπόθεση για την έκδοση της πιο πάνω άδειας είναι η εξασφάλιση συναίνεσης / έγκρισης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, στο οποίο πρέπει να αποταθούν οι ενδιαφερόμενοι πριν την υποβολή αίτησης στο Γραφείο της Πολιτικής Διοίκησης Δεκέλειας,

γ)         δε θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η τοποθέτηση καραβανιού πάνω στην αμμώδη / με χαλίκια περιοχή της παραλίας.

  1. Διευκρινίζεται ότι η απόφαση για την απαγόρευση τοποθέτησης καραβανιών εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Ορμήδειας εξακολουθεί να ισχύει. Για σκοπούς αποφυγής παρεξηγήσεων και για να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι το διαχωρισμό των ορίων των δύο κοινοτήτων, θα τοποθετηθεί σχετική πινακίδα που θα καθορίζει τα σύνορα.
  1. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση ή η παραμονή καραβανιού, εντός της παραλιακής περιοχής της κοινότητας Ορμήδειας, ή χωρίς την εξασφάλιση πρώτα της απαιτούμενης άδειας τοποθέτηση ή η παραμονή καραβανιού εντός της παραλιακής περιοχής της κοινότητας Ξυλοφάγου, θα είναι παράνομη και οι παραβάτες θα υπόκεινται σε ποινική δίωξη από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων.
  1. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνεστε τους λόγους αυτής της απόφασης που δεν είναι άλλοι από την εφαρμογή των σχετικών νομοθεσιών προς τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries